zondag 6 februari 2011

Groente pakketjes uit de oven met risotto

Nodig voor vier personen voor de pakketjes: aubergine, doosje cherry tomaatjes, 4 teentjes knoflook, half doosje champignons en een prei.
Nodig voor de eenvoudige risotto: half pak witte rijst, 750 ml tuinkruidenbouillon (van 2 tabletten), een ui, ongeveer 15 flinke olijven.

Groentepakketjes maken

Snijd de prei in flinke stukken en kook deze in tien minuutjes beetgaar. Laat goed uitlekken.

Schil de aubergine en snijd deze in plakjes. Halveer de champignons en de knoflookteentjes.

Leg vier stukken aluminiumfolie op het aanrecht. Verdeel alle groenten over de folie. Wij doen voor de kinderen altijd wat minder en de knoflookjes steken we tussen onze groenten. Vouw de pakketjes dan goed dicht en doe ze een half uur in de over op 200 graden. Voorzichtig openmaken, want er komt hete stoom uit.Risotto met groenten uit de oven

Ondertussen maak ik de risotto. Kook 750 ml water en maak hier sterke bouillon van met twee tabletten.
Schil en snipper ondertussen een ui en fruit die, in een beetje olie in de wok, tot ze glazig zijn. Voeg nu de rijst toe, die je kort, omscheppend meebakt. Als het geheel droog is, giet je er 200 ml bouillon bij.
Onder af en toe roeren laten koken, tot er bijna geen vocht meer is. Dan weer een flinke scheut bouillon. Net zo lang dat de risotto lekker gaar is.
Snijd ondertussen de olijven in ringetjes en voeg die als laatste toe. Laat nog een paar minuutjes pruttelen. Risotto moet goed gaar zijn (veel proeven), maar niet te droog.

Serveer de risotto met de gestoomde groenten uit het pakketje. Let op, de tomaatjes blijven lang heet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten