Nodig voor twee pizza's: 2 theelepels gedroogde gist (zo'n klein zakje), 280 gram bloem, 1,5 dl lauw water, 1 eetlepel melk, 2 eetlepels olijfolie en een halve theelepel zout.
Voor de garnering: blikje tomatenpuree (kun je vast ook zelf maken, maar aangezien er behalve tomaten en wat zout niets in zit, gebruik ik graag een blikje), 15 cherrytomaten, olijfolie, 3 eetlepels kappertjes, 250 gram mozarella, verse basilicum, zout en peper.
Eerst maken we de bodems. Meng de gist, bloem, het water, melk, olijfolie en het zout. Kneed dit flink (ongeveer een kwartier) met de hand. Je hebt je sportieve activiteiten voor vandaag alweer voor de helft achter de rug! Maak van het deeg een mooie bal en leg hem in een ingevette kom. Dek de kom af met een vochtige doek en zet het weg op een warme plaats. Laat twee uur rijzen.
Druk nu zacht alle lucht uit het deeg en laat nog eens veertig minuten rijzen.
Het deeg is klaar. Je kunt er nu mooie bodems van vormen. Maak ze zo plat mogelijk, want ze worden in de warme oven weer wat dikker. Als je zacht duwt, kun je ze vrij luchtig houden. Je kunt het deeg nu ook invriezen voor later gebruik, maar dan moet je het na ontdooien wel opnieuw laten rijzen.
Voor het afbakken.. |
Eindresultaat van de zelfgebakken pizza |
Nu bak je de pizza af in 8 minuten op 220 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten