vrijdag 6 mei 2011

Dora lentesalade met aardbeien

Salade van pasta en aardbeien
Vandaag hebben wij een hele lekkere, kindvriendelijke salade gegeten. Ook ideaal voor het komende warme weekend. Ik gebruikte voor een keertje Dora-pasta (wij hadden de achterkant van de doos nodig om te ontdekken wie wie was, maar de kinderen zagen het wel meteen), maar gewone macaroni of andere pasta kan natuurlijk ook.

Nodig: 350 gram gedroogde pasta, 500 gram aardbeien, blaadjes van verse basilicum, 200 gram feta, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamicoazijn, peper.

Kook de pasta gaar in ruim water, maar houd het stevig (al dente). Giet het af in een vergiet, laat er koud water over stromen. Dan uitlekken, terug in de pan en twee eetlepels olijfolie erdoor roeren. Verder laten afkoelen.
Ondertussen de aardbeien wassen en halveren. Altijd wassen met de kroontjes er nog op, anders zuigen de aardbeien het water op.
De basilicumblaadjes even afspoelen en grof hakken. Doe de aardbeien en de basilicum in een grote kom en verkruimel daarover de feta. Voeg tot slot de koude pasta toe en schep goed om. Voor de dressing doe je de rest van de olijfolie (ongeveer 4 eetlepels) in een kommetje, daar doe je de balsamicoazijn bij (2 eetlepels) en wat peper om het pittiger te maken. Goed mengen. Als je het langer laat staan gaan de olie en azijn scheiden, dus je kunt het ook de olie, azijn en peper op tafel zetten. Dan kan iedereen naar smaak toevoegen.  Mijn kinderen eten de salade overigens zonder de dressing, wij maken het juist wat pittiger met een flinke eetlepel van deze dressing erover.

Zoek de Dora!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten