woensdag 6 april 2011

Zelfgemaakte aardappelsalade

Voor TIO; aardappelsalade
Aangezien de kinderen weinig eetlust hadden door de waterpokken, aten we gisteren aardappelsalade uit kommetjes op de bank. Makkelijk, lekker en toch heel wat groenten!

Nodig voor 2 volwassenen en twee kinderen: 6 flinke aardappels (vrij vastkokend), klein bakje zachte geitenkaas, potje zilveruitjes, klein potje asperges, half bakje cherrytomaten, mini-blikje doperwten, halve zak rucolasla, verse peterselie, zout, peper, 4 eieren en mayonaise voor de garnering.

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten goed gaar. Kook ondertussen de eieren. Laat de aardappelen en eieren goed afkoelen. Dit gaat sneller wanneer je de eieren eerst pelt en de aardappels vast in blokjes snijd.
Doe de blokjes aardappel in een flinke kom. Doe er een snuf peper en zout bij en drie takjes fijngehakte peterselie. Snijd de eieren in blokjes en doe die er ook bij. Prak nu alles met een vork. Het is niet de bedoeling dat het aardappelpuree wordt, dus er mogen best nog stukjes inzitten. Laat het blikje doperwtjes uitlekken en roer deze, samen met de geitenkaas erdoor. Laat de zilveruitjes uitlekken en hak de helft van de uitjes grof, om ze daarna ook door de salade te roeren. Proef de salade en voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
Nu kun je de salade op gaan maken. Pak een grote ondiepe schaal. Bedek de bodem van je schaal met de sla (mijn kinderen vinden de sla niet zo lekker, dus ik doe altijd op een deel van de schaal minder sla). Verdeel daarover de aardappelsalade gelijkmatig met een lepel. Versier de salade nu met de rest van de zilveruitjes, de asperges, de (gehalveerde) cherrytomaatjes en een paar toefjes mayonaise. Maak het helemaal af door er nog wat gehakte, verse, peterselie over te strooien.

2 opmerkingen:

  1. klinkt lekker, jammer dat je geen foto hebt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi TIO, heb hem afgelopen week weer gemaakt en speciaal voor jou een foto gemaakt ;)

    BeantwoordenVerwijderen