zondag 5 juni 2011

Tweepansmaaltijd met aardappel en spinazie

Nodig voor 2 volwassenen en twee kinderen; zak verse spinazie, half potje zongedroogde tomaatjes op olie, aardappelen (ongeveer 300 tot 400 gram geschild), half kuipje roomkaas, twee teentjes knoflook, 1 ui, kerriepoeder en zout.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in ongeveer 15 minuten. Haal ondertussen de zongedroogde tomaten uit het potje, laat een beetje uitlekken en snijd in reepjes. Schil de ui en de knoflook en hak fijn. Neem nu een wok of flinke hapjespan en doe daarin de tomaatjes, ui en knoflook. Door de olie van de tomaatjes, hoef je zelf geen olie of boter in de pan te doen. Bak tot de uitjes glazig zijn. Doe er dan een theelepel kerriepoeder en een flinke snuf zout naar smaak door. Vervolgens gaat er steeds een hand (gewassen) spinazie erbij. Zodra de spinazie geslonken is, doe je er weer een hand bij, totdat de spinazie op is. Laat het niet te lang doorbakken, want dan verdwijnt de spinazie straks in het gerecht.
Tot slot doe je de gare, uitgelekte aardappelblokjes en de roomkaas in de wok. Zet het vuur laag en schep om tot de kaas gesmolten is.

Eenvoudig gerecht met verse spinazie

1 opmerking: