zondag 10 oktober 2010

Hummus voor op brood

Vandaag waren we laat thuis voor het eten. Om toch iets lekkers op tafel te zetten heb ik gekozen voor een eenvoudige groentesoep, met stokbrood en hummus. Hummus is een lekker smeerseltje wat makkelijk te maken is. Vooral voor vegetariers is het heel gezond en ook nog goedkoop. Voor minder dan een Euro heb je een bakje vol. En ook heel lekker voor op toastjes tijdens een feestje!

Ingredienten: blikje kikkererwen (je kunt ze natuurlijk ook zelf weken dan ben je nog goedkoper uit), 2 teentjes knoflook, sap van een halve citroen, peper, zout en olijfolie. Extra: sesamzaad en peterselie

Doe de kikkererwten in de blender en voeg de citroensap, twee gehakte knoflookteentjes en ongeveer 3 eetlepels olie toe. Eventueel doe je er nu een flinke tak peterselie bij. Flink hakken tot er een smeuiige pasta ontstaat. Nu proeven, proeven en nog eens proeven. Ondertussen naar smaak zout, peper, wat meer citroen of olie toevoegen.
Als je wilt kun je er aan het einde nog wat geroosterde sesamzaadjes doorroeren.

Toen ik nog in een studentenhuis woonde en geen blender bezat, hakte ik de peterselie fijn met een mes, waarna alle ingrediƫnten in een kom gingen. En dan flink tekeer met de stamppot-stamper! Natuurlijk heb je dan niet hetzelfde gladde effect, maar wel een smaakvol alternatief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten