Nodig voor vier personen:
Acht flinke champignons, 100 gram roomkaas, ongeveer 100 gram geraspte kaas, peper en zout.
Laat je kind de champignons schoonmaken. Offieel hoort dat met een champignonborsteltje, wij halen ze gewoon onder de kraan door. Haal daarna de steeltjes eruit en laat de lege hoedjes uitlekken op een stuk keukepapier.
Doe in een kom de roomkaas, de helft van de geraspte kaas en een snuf peper en zout. Dit meng je goed door elkaar met een vork. Laat je kind in elke champignon een theelepel vulling scheppen en duw het zachtjes aan met de bolle kant van de lepel, maak ze mooi vol. Daarna 'dip' je elke chapignon met de vullingkant nog even in de rest van de geraspte kaas, zodat er een laagje op zit.
Zet een flinke koekenpan op het gas en doe daar een scheutje olie of klontje boter in. Laat goed heet worden. Nu zet je de campignons allemaal in de pan (natuurlijk met de kaaskant naar boven). Als de kaas gesmolten is (pas op, heet!) zijn de gevulde champignons klaar.
Ik serveer ze zelf vaak bij de macaroni. Op de barbecue zijn ze ook een groot succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten