woensdag 8 juni 2011

Groente en fruit in de badkamer; give away!

Gebruik jij groente en fruit niet alleen in de keuken maar ook in de badkamer? Komkommer op je ogen? Zelf crème maken? Goede tip tegen pukkels?
Op mijn andere blog; thuis met kinderen, staat op dit moment een give-away. De beste tips winnen een gezichtsmaskertje!

2 opmerkingen:

  1. Omdat ik op je andere site niet in kan loggen via blogger om een reactie achter te laten, dan maar even hier, hier kan ik anoniem reageren, dan doet ie ut wel.

    Ik las net wat tips in een blad:
    Glans in gure tijden: roer 1 theelepel honing door ca. 1 liter warm water en wrijf het mengsel na het wassen door uw haar. Spoel het niet uit en laat uw haar drogen zoals u normaal doet. Kijk uit als u net uw haar heeft geverfd, de honing kan het iets lichter maken. Wil u juist wat licht haar? Voeg dan wat citroensap toe.

    Een gekalmeerde hoofdhuid en gevoed haar: Masseer uw hoofdhuid met olijfolie en verdeel enkele druppels over de rest van uw haar. Knoop een handdoek om en laat de olie ca. 30 minuten intrekken. Als u de olie van te voren iets opwarmt, trekt het nog beter in. Kijk wel goed uit dat de olie niet te heet is!

    Dik, stevig en gezond haar zoals het hoort: Pel 2 teentjes knoflook en druk ze plat. Meng ze door ca. 500 ml olijfolie. Ze het mengsel minimaal vier uur, maar liever een hele nacht in de koelkast. Masseer de knoflooklolie in uw hoofdhuid en laat het een nachtje intrekken. Leg een handdoek over uw kussen tegen de vlekken. (en een knijper op uw neus tegen de stank, dacht ik, maar dat staat er niet bij ;-) Was uw haar de volgende ochtend grondig. De olie kan een tijdje worden bewaard.

    Uit: Koken & Genieten, nov. 2009

    Ik heb de tips nog niet uitgeprobeerd, heb eigenlijk geen problemen met m'n haar, behalve dat ik al een beetje grijze haren krijg ;-(

    http://zeeuwsemama.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Pauline,
    Wat een heerlijke recepten op je blog, ik ga er zeker gebruik van maken.
    Hartelijke groet,
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen