maandag 23 januari 2012

Paksoi met mie

En deze week dan toch nog de paksoi. Maar wel lekker makkelijk en snel. Totale bereidingstijd minder dan een half uur en net iets anders dan de vorige keer dat ik een stukje had over paksoi wokken..

Nodig voor drie personen: een paksoi, half pak mie, 4 eieren, tuinkruiden-bouillonblokje, cassave kroepoek, sojasaus en eventueel zoetzure-woksaus en/ of pindasaus.

Maak het bouillonblokje fijn met een vork en roer het stevig door de vier eieren. Bak ze dan tot een (zoutige) omelet. Laat de omelet een beetje afkoelen en snijd in vierkantjes.

Was en snijd ondertussen de paksoi in kleine reepjes. Wok op hoog vuur met twee eetlepels sojasaus. Kook ondertussen ook de mie in ruim water, in twee minuten gaar. Laat de mie goed uitlekken en roerbak hem mee met de paksoi. Daarna de ei ook erdoor en flink omscheppen.

Serveer met de cassave kroepoek en voor de liefhebbers ook met pindasaus, extra sojasaus of zoetzure-saus naar keuze. Mijn kinderen vinden het idee van 'zelf saus kiezen' en 'chips' bij het eten erg aantrekkelijk!

Paksoi met mie en ei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten