donderdag 26 januari 2012

Macaroni met paddenstoelen en sojasaus

Voor dit recept heb je vrij veel ingrediënten nodig. Wanneer je kiest voor gedroogde paddenstoelen, ook wat extra bereidingstijd, want die moet je van tevoren laten wellen in warm water. Bij ons was het de moeite waard, want alle vier de borden gingen helemaal leeg..

Ingrediënten: 1 ui, 3 teentjes knoflook, zakje gedroogde judasoren (verse oesterzwammen zijn een makkelijk alternatief), champignons, kastanjechampignons, blik zwarte olijven, blik gepelde tomaten, tomatenpuree, citroensap, honing, sojasaus en natuurlijk macaroni. Om het af te maken deden wij er wat Parmezaanse kaas over, de kinderen hadden er liever wat ketchup bij ;)
Bereidingstijd (exclusief wellen van de paddenstoelen) ongeveer een uur.

Wel de judasoren in warm water. Schil en snijd ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook, tot het in huis lekker begint te ruiken. Maak alle champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Voeg de judasoren (oesterzwammen) toe en laat tien minuten mee garen. Laat de olijven uitlekken en snijd ze in drieën. Bak de champignons en de olijven mee, ongeveer tien minuten.

Zet ondertussen het water op voor de macaroni en kook daarna de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, al dente.

Als alles een beetje gaar is, voeg je de tomaten uit blik (in blokjes) toe. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor verse tomaten, maar die uit blik schijnen nog gezonder te zijn en ook veel goedkoper. Voeg het kleine blikje tomatenpuree toe. Blijf nu regelmatig omscheppen.
Nu moet je het geheel op smaak brengen. Ik zal hier een richtlijn geven. Wil je het zoeter, voeg je wat extra honing toe, frisser wordt het juist van de citroen. Ik deed in de pan; ongeveer 3 eetlepels sojasaus, een eetlepel citroen en twee eetlepels honing.

Laat nog tien minuten op zacht vuur, met deksel op de wok/ hapjespan, lekker pruttelen. Giet ondertussen de macaroni af en doe er een scheutje olijfolie door, tegen het plakken.
Serveer met Parmezaanse kaas en/ of ketchup.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten