Let op, de voorbereidingstijd is minimaal 1,5 uur.
Ingrediënten tofoe: Blok goed uitgelekte tofoe (halve kilo?), 2 tomaten, knoflook, klein blikje tomatenpuree, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
Ingrediënten risotto in tomaat: rijst (half pak), scheutje olie, 2 bouillonblokjes, 800 ml water, doosje champignons, doosje oesterzwammen, ui, 4 tomaten. Eventueel een beetje kaas.
Tofoe laten marineren |
Leg de plakken (of blokjes) tofoe op een ondiepe schaal en schenk de marinade erover. Regelmatig keren en lekker laten marineren op kamertemperatuur. Ondertussen kun je eventueel verder met deel twee van dit gerecht.
De risotto |
Maak nu risotto volgens gangbaar recept (wok, scheutje olie, rijst kort bakken, steeds een scheutje bouillon erbij als het droog wordt, veel omscheppen tot de rijst gaar is.)
Maak de andere ingrediënten (champignons, oesterzwammen, ui) schoon en snijd in kleine stukjes. Bak ze daarna kort gaar in een koekenpan. Voeg het geheel aan het einde toe aan de risotto. Even laten pruttelen tot de rijst zacht en gaar is.
Ondertussen maak je per persoon een tomaat schoon. Snijd het kapje eraf en hol uit. Vul de tomaten met de risotto. Eventueel afmaken met een plakje kaas bovenop. Zet de tomaten in de oven, een half uurtje op 180 graden.
Zodra de tomaten in de oven staan is het tijd om de tofoe te bakken. Verhit wat olie in de koekenpan en bak ze om en om gaar, dit duurt in totaal ongeveer een kwartiertje. Je kunt een paar eetlepels marinade achterhouden om de tofoe mee te versieren.
Eindresultaat tofoe met gevulde tomaat |
Wat een goed idee, die gemarineerde tofu! Ik koop het wel eens kant en klaar, maar dit is beter. Ga ik ook proberen (en dan waarschijnlijk heel anders doen, want mijn brein kan met 3 kinderen niet meer dan twee woorden onthouden)
BeantwoordenVerwijderenjammie!
BeantwoordenVerwijderen