woensdag 1 februari 2012

Eenvoudige wraps met bruine bonen en sla

Vandaag een eenvoudig gerecht. Klaar te maken binnen een half uur, niet geheel pakjes-vrij, maar wel gezond. Wraps gevuld met bruine bonen en geserveerd met sla. Wraps zijn bij onze kinderen erg populair, want het heeft wel wat van pannenkoeken. En toch stop je ze vol met groente. Van de week aten wij ze zo..

Ingrediënten twee volwassenen, twee kinderen: 6 wraps (zelf gemaakt, of kant en klaar), ui, twee teentjes knoflook, blik bruine bonen, vegetarisch gehakt, doosje champignons, eetlepel bloem, kruidenbouillonblokje, kervel. Voor de sla; ijsbergsla, mozzarella, 2 tomaten, groene olijven, olijfolie en balsamicoazijn.


Vulling voor de wraps
Snipper de ui en pers de knoflook en bak het samen tot de ui glazig is. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de champignons mee en laat ondertussen de bonen uitlekken. Als het vocht uit de champignons komt, roer dan voorzichtig de bloem erdoor. Als alle vocht is opgenomen, doe je de uitgelekte bonen, het verkruimelde bouillonblokje en een theelepel gedroogde kervel erbij. Nu doe je er water bij (100 tot 200 ml) in kleine scheutjes, tot het geheel lekker smeuïg is. Bak als laatste het 'gehakt' nog even vijf minuutjes mee en verwarm ondertussen de wraps. Leg een wrap op een bord (ik doe meestal 1 per kind, 2 per volwassene) en vul hem met dit mengsel. Vouw de onderkant een randje omhoog en rol de wrap daarna op.

Serveren met een sla van; fijngesneden ijsbergsla, (gehalveerde) olijven, blokjes mozzarella en blokjes tomaat. Maak een eenvoudige dressing van een eetlepel olijfolie en twee eetlepels balsamicoazijn. Onze kinderen eten de sla zonder de dressing.

Eenvoudig gevulde wrap met sla

1 opmerking:

  1. Ik heb het gerecht geprobeerd, erg lekker moet ik zeggen! Mijn kinderen hebben er ook van genoten

    BeantwoordenVerwijderen