woensdag 13 oktober 2010

Paksoitaart, een lekkere variant op de spinazietaart!

Wat je nodig hebt voor vier personen:
Een 'struik' paksoi, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 200 gram gekruide tofu, 50 gram walnoten, 7 blaadjes bladerdeeg, 50 gram Parmezaanse kaas, 2 eieren, 150 gram roomkaas, peper en zout.

Springvorm met bladerdeeg
Haal eerst de bladerdeeg uit de vriezer om het te laten ontdooien. Was daarna de paksoi en snijd het in stukjes. Daarna roerbak je de paksoi samen met de knoflook en de uien in snippers. Voeg tot slot de walnoten en de tofureepjes toe en roerbak nog even mee. Terwijl het even door bakt ondertussen de springvorm klaarmaken:
Vet de springvorm in, bestrooi met wat bloem en beleg hem met bladerdeeg. De randjes goed aanduwen en vervolgens met een vork wat gaatjes prikken.


Maak nu een mengsel in een kom van de eieren, de roomkaas, de helft van de Parmezaanse en een snuf peper en zout. Als je echt gek bent op knoflook kun je door dit mengsel ook nog wat knoflookpoeder doen. Goed mengen tot een glad sausje.


Nu de gebakken groentes in de springvorm doen en daarna het mengsel met de kaas erover gieten. Als laatste strooi je de andere helft van de Parmezaanse erover.




Ongeveer drie kwartier op 200 graden in de oven. Voor de kids is het lekker om te serveren met appelmoes. Bij kleine kinderen zou ik de walnoten vervangen door cashews of helemaal weglaten.

Paksoitaart

1 opmerking:

  1. Dat was lekker vanavond, dank voor het recept! Ik heb er nog een rode paprika doorheen gedaan voor de kleur en heb de parmezaan vervangen door bio goudse kaas: lekker voor het korstje!

    Bij het opdienen bleek dat er nog wel wat extra peper en zout bij had gekund. Volgende keer gooi ik een half bouillonblokje door het eiermengsel en misschien een half pepertje door de groenten. Maar dit wordt een blijvertje, fijn!

    BeantwoordenVerwijderen