vrijdag 10 december 2010

Herderspastei

Omdat ik het fijn vind om te koken met de groenten van het seizoen, deze keer een herderspastei.

Seizoensgroenten


Nodig; een ui, 2 winterpenen of 5 waspeentjes, 2 preien, pakje vegagehakt, 1 eetlepel bloem, een kwart liter tuinkruidenbouillon, zout en peper, aardappelpuree (zelf van tevoren maken van ongeveer een kilo aardappelen of uit een pakje..).

Snijd de uien, wortels en prei. Verhit de wok (of diepe koekenpan) en doe er een scheutje olie in. Bak daarna de groenten in de pan, ongeveer tien minuten met de deksel erop. Daarna doe je het gehakt erbij, samen met de lepel bloem en je roert het heel goed door. Als de bloem niet meer te zien is, doe je de bouillon erbij, samen met zout en peper naar smaak. Even doorroeren en de deksel erop. Dit geheel mag een half uurtje pruttelen, tot het niet meer zo nat is. Er moet een soort groenten in saus- prutje overblijven. Wel af en toe roeren natuurlijk, om te voorkomen dat het aanbakt.

Doe nu dit 'prutje' in een lage ovenschaal en doe de aardappelpuree er bovenop in een laag. Zet dit nog even in de oven. Ongeveer een kwartier op 200 graden, tot er een bruin korstje op komt. Je kunt de schotel ook van tevoren maken en 's avonds nog even in de oven doen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten