maandag 6 december 2010

Ananas shaslicks

Vandaag een klein bijgerecht. Heerlijk bij rijst, bijvoorbeeld makkelijk met 'Chicken Tonight' saus (is dus ook vegetarisch). Je kunt natuurlijk ook zelf een zoet-zuur gerecht maken. Maar zo ook lekker als aperitief, bijvoorbeeld bij je kerstdiner.

Nodig: een verse ananas, suiker, stevige satéspiezen.

Laat je niet afschrikken door een verse ananas. Ze doen niks en zijn heel makkelijk zelf te slachten. Zelf doe ik het als volgt; leg de ananas op een flinke snijplank en neem een goed scherp mes. Snijd de bodem van de ananas en zet hem recht op. Houd nu de 'kroon' vast en snijd van boven naar beneden repen af, tot je op het mooie gele vruchtvlees zit. Laat er geen 'pitjes' op zitten. Snijd tot slot de kroon er af.
Gooi alle schillen en rommel weg en spoel de ananas even af. Nu in de lengte halveren. Twee helften op de platte kant leggen en weer halveren. Als je een flinke ananas hebt kun je ze nog eens halveren tot achtsten.

Leg de stukken ananas op een schaal met keukenpapier en dep ze wat droog. Steek daarna in elke reep ananas voorzichtig een satéstokje. Strooi op een ontbijtbordje wat suiker en wentel de ananassen erdoor. Verhit een platte koekenpan en doe er een drup olie in (ik gebruik zelf nooit bakboter, maar dat kan vast ook wel). Als de pan goed heet is leg je de shaslicks erin. Goed keren om verbranden te voorkomen. Als ze goudgeel zijn, zijn ze klaar. Let op, ze zijn wel erg heet. Voor kleine kinderen de prikker er uit halen en de ananas in blokjes snijden.
Ananas shaslicks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten