Eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en besloten wat we deze kerst gaan eten. Tweede Kerstdag gaan we naar mijn vader, dus dat scheelt, maar Eerste Kerstdag komt mijn zus met partner en kindje hier. Het moest uiteraard vegetarisch zijn, van te voren te bereiden, niet te duur en ook geschikt voor kinderen. Dus, voor wie nog inspiratie nodig heeft voor de komende Kerst:
Voorgerecht: bruschetta's met tomatentapenade, mozarella en rucola
Daarna komt het gourmetstel op tafel, zodat iedereen zijn eigen tapas kan 'afbakken'. Heel wat anders dan de standaard gourmet dus. Ze kunnen kiezen uit:
- Paddenstoelen gevuld met rucola, peterselie en zongedroogde tomaten
- Gepaneerde aubergines
- Halve peer met brie en honing
- Falafelburgertjes met knoflooksaus
- Voor de kids; pannenkoekenbeslag en fruit om hun eigen mini-pannenkoekjes te bakken
Bijgerecht: stokbrood en een frisse sla
Nagerecht: ijs met suikersneeuwsterren
Zodra ik wat meer tijd heb volgen de recepten. Voor de foto's moeten jullie toch echt wachten tot na de Kerst...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten