dinsdag 30 november 2010

Broccoli weerstandssoep

Omdat in broccoli heel veel vitamine C zit en ook nog flink wat ijzer en vezels, is het voor mij de herfstgroente van het jaar! Vandaag maak ik een lekkere, eenvoudige soep.

Nodig voor twee volwassenen en twee kinderen: twee stronken broccoli (ongeveer 700 gram), 2 tenen knoflook, 2 blokjes tuinkruidenbouillon en een theelepel gedroogde kervel.

Was de broccoli, haal de onderkant en de blaadjes eraf en snijd in grote stukken. De stam kan ook prima gebruikt worden. Doe alle broccoli in een liter water en breng aan de kook. Ondertussen hak je de knoflook. Doe de knoflook, de bouillon en de kervel erbij. Laat een half uurtje pruttelen. Haal de soep van het vuur en laat even afkoelen, zodat je je niet kan branden. Daarna met de staafmixer pureren tot een gladde groene soep.

Ik serveer het vanavond met afbakbroodjes met een beetje olijventapenade. Brood met hummus is hier ook heel lekker bij!

3 opmerkingen:

  1. ik ben echt jaloers dat jij dit geserveerd krijgt aan je gezin... de mijne eten al redelijk wat maar dit moet ik niet voor hun neusjes zetten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze soep ga ik eens proberen! Misschien zelfs vandaag nog.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, TIO, mijn dochtertje is een makkelijke eter. Mijn zoontje overtuig ik doordat het glad is (geen zichtbare groente) en een verhaal op te hangen over allerlei kleurensoep en vandaag is groen aan de beurt. Misschien trapt hij er niet meer in als hij wat ouder wordt?

    BeantwoordenVerwijderen