woensdag 26 januari 2011

Paksoi met roerbakmie

Nodig voor vier personen: 1 paksoi, doosje roerbakmie, doosje champignons, 1 ui, reepjes tofu (mild gekruid of naturel) en sojasaus. Als extraatje kun je er nog cassavekroepoek bij doen.

Was en snijd de paksoi in stukken van ongeveer twee tot drie centimeter. Was de champignons en halveer ze. Laat alles goed uitlekken. Doe een scheutje olijfolie in de wok en laat goed heet worden. Daarna de paksoi en champignons roerbakken. Schil en snijd de ui in ringen en voeg die ook toe. Zet het vuur wat lager, maar blijf af en toe omscheppen. Kook ondertussen in de waterkoker een liter water. Doe de helft van het pak mie in een hittebestendige kom. Giet daar het kokende water op. Maak de mie met en vork los en laat twee minuten staan.
Giet de mie af, maak nog eens los met een vork als dat nodig is en doe dit erbij in de wok, samen met de tofu. Nu nog vijf minuutjes doorbakken. Goed blijven omscheppen, mie bakt snel aan! Doe er naar smaak een of twee eetlepels sojasaus door. Onze kinderen houden er niet van, dus doen we er een klein scheutje door en dan het flesje op tafel voor de liefhebber. Even goed doorwarmen, omscheppen, proeven of de paksoi gaar (maar nog knapperig) is en serveren.

Als extraatje vinden de kinderen cassavekroepoek er erg lekker bij! (Let op; gewone kroepoek is niet vegetarisch, dit wordt van garnalen gemaakt.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten