zaterdag 29 januari 2011

Witte bonen met aardappeltjes

Soms hoef je niet eens alles uit de kast te halen, om je kinderen goed aan het eten te krijgen. In ons geval geldt vaak; het oog wil ook wat!
Voor gisteren stond op het weekmenu; witte bonen in tomatensaus uit pot, met aardappelen. Dat klinkt niet veel en dat was het ook niet echt. Maar witte bonen zijn een enorm goede vleesvervanger. Daarbij komt dat het bij de meeste kinderen er wel in gaat, omdat het licht zoet is. En goedkoop natuurlijk, een flinke pot voor 70 cent. Maar moet ook eerlijk bekennen dat ik zelf niet zo'n fan ben.

Mede daarom heb ik extra aandacht besteed aan de presentatie. De aardappels werden geschild en toen in repen (patatvorm) gesneden. Vervolgens tien minuutjes koken in een pan met een klein laagje water en de deksel erop. Daarna heel goed laten uitlekken, eventueel op een stukje keukenpapier. Vervolgens een grote platte koekenpan warm laten worden. Dan een scheutje olijfolie erin, ook heet laten worden. Dan op hoog vuur de aardappeltjes omscheppend bakken. Wij deden in plaats van een snuf zout een snuf knoflookpoeder. Doorbakken tot ze mooi goudbruin zijn.

Ondertussen dook ik de koelkast en kast in, waar ik nog een halve komkommer en drie kleine tomaten vond. Alles gewassen en in stukken gesneden. Klein toefje fritessaus erbij serveren om te dippen. Daarna de witte bonen in een steelpan opgewarmd. Die geserveerd in leuke kommetjes met kleine lepeltjes. Zoals ik al zei, het stelde allemaal net niks voor, het is maar hoe je het presenteert.

Witte bonen met aardappels en rauwkost
Maar.. het zag er leuk uit en de kindjes hadden hun bordjes helemaal leeg! Groente, aardappels en vleesvervanger gegeten, kliekjes opgemaakt en een goedkope maaltijd gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten