dinsdag 18 januari 2011

Net-alsof pannenkoeken

Vandaag aten we - ongepland- wraps. Eigenlijk was ik witlofpakketjes van plan, maar die moeten vrij lang in de oven. Omdat de tijd een beetje door mijn vingers glipte, vandaag het eten van morgen en morgen alsnog de witlof.
Vandaag werden het dus wraps. Een stuk sneller en toch gezond.

Nodig voor twee volwassenen en twee kinderen: 6 wraps, blikje kidneybonen, 2 grote of 3 bescheiden prei, doosje champignons, vega roerbakreepjes, teentje knoflook, snufje zout, rucolasla, mozarella en twee tomaten. Daarnaast eventueel sojasaus, zoet-zure saus.

Snijd de prei in ringen en was deze zorgvuldig. Kook ze daarna in een klein laagje water in ruim vijf minuten beetgaar. Laat uitlekken in het vergiet samen met de kidneybonen. Bak ondertussen in een flinke koekenpan of wok de champignons (schoon en in plakjes) en het teentje knoflook (fijngehakt). Doe als de champignons een kleurtje krijgen, de prei, de kidneybonen en de reepjes erbij. Flink doorbakken (tien minuten), een snufje zout naar smaak erbij en je basis is klaar. Maak eventueel daarna de sla door de rucola (50 gram is genoeg), twee in blokjes gehakte tomaten en de in blokjes gehakte mozarella in een kom. Warm de wraps op volgens de verpakking (meestal een minuutje op vol vermogen voor 6 wraps).

Leg nu een wrap op een bord, door daar een schep vulling op en daarop een schep sla. Schenk er naar keuze een scheutje sojasaus (voorkeur Richard) of zoet-zure saus (mijn voorkeur) op. Als iedereen dezelfde voorkeur heeft, kun je dit natuuurlijk gewoon in de pan erbij doen en even meewarmen. De wraps stevig dichtrollen en direct serveren. Mijn kinderen krijgen twee keer een halve wrap met de basisgroenten en een paar stukjes tomaatjes en mozarella. De rucola vinden ze helaas niet lekker. Wij eten ieder twee wraps en hebben daar meer dan genoeg aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten